maanantai 17. huhtikuuta 2017

Värrin talon restaurointi 2016


Syksyllä tein työsopimuksen vanhan kiinteistön restaurointimaalauksesta. Kohde on yksityisomistuksessa, mutta Museoviraston alainen, ja se sijaitsee Wäinö Aaltosen syntymäpaikan lähipiirissä Karinaisissa. Päärakennuksen lisäksi kiinteistöön kuuluu mm. vanha 1800-luvun tupa, joka toimii kotimuseona, ja useita makasiineja ja aittoja.


Vanha tupa

Museotuvan ikkunoiden kittaukset uusittiin, ja sekä puitteet että karmit maalattiin Uula perinnevärillä Terra, jonka tarkan alkuperäistä vastaavan sävyn Museoviraston tarkastaja kävi paikalla toteamassa ja kirjaamassa. Rakennuksen lahoavat porraslaudat uusittiin. Harmaantunut hirsiseinä jätetään kauniisti entiselleen.


Aitta

Aittojen ja makasiinin ovet maalataan Uulan tummanharmaalla öljymaalilla, ikkunanpuitteet, karmit ja vuorilaudat maalarinvalkoisella öljymaalilla.


Makasiini

Suurin ja mielenkiintoisin työ tulee olemaan suuren makasiinin seinälaudoitusten uusiminen ja punamultaaminen. Keitän punamaalin itse paikan päällä, ja olen sitä varten tutkinut reseptejä eri lähteistä (Museovirasto, mestari Pentti Tavaila ja rakennusrestauroija Marja Lammentausta). Keittohommiin pääsen ehkä keväällä / kesällä 2017.


Talousrakennuksia

Projektiin kuuluu myös rakennusten kattojen mekaaninen puhdistus sammalesta. Tässä on oma ongelmansa: katemateriaali on ikivanhaa ja haurasta, joten sinne ei noin vain kiivetäkään harjailemaan. Yritän saada työtä varten henkilönostimen, mikä lienee ainoa järkevä ratkaisu tähän kohteeseen.


Hieno maakellari

Palailen tähän projektiin useammallakin postauksella työn edetessä. Talvikausina työmaa on jätettävä rauhaan, sillä maalaustöiden onnistuminen vaatii lämpimät ja kuivat sääolosuhteet. Vaan sittenpä on aikaa opiskella ja täydentää osaamistani kurssilla, jolle olenkin jo ilmoittautunut!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vakituinen kokopäivätyö hakusessa Satakunnan alueelta.
Ota yhteyttä, jos etsit työntekijää!