maanantai 17. huhtikuuta 2017

Rakennusalan kurssilla 2017


Pääsin Turun AKK:n Rakennusalalta ammatti / Rakennusalan suomea -koulutukseen maaliskuussa. Kurssi jatkuu juhannukseen asti, mutta kuusi viimeistä viikkoa siitä on työssäoppimista. Tämä osuu hiukan hankalaan ajankohtaan Värrin talon projektia ajatellen, mutta eiköhän tästä pienillä järjestelyillä selvitä. Illat ja viikonloput jäävät sentään varsinaisen työni tekemiseen.
Kurssi on minulle erittäin hyödyllinen. Opin lisää suomalaisen kirvesmiehen ja muurarin töistä, ja kartutan suomenkielistä työmaasanastoa. Paras etu kurssista on mahdollisuus suorittaa työturvallisuuskortti. Koe oli kielen takia hankala, mutta onnistuinpa silti!

Kurssiin kuuluvaa palkatonta työharjoittelujaksoa ei voi suorittaa jo voimassa olevaa työsopimusta korvaten, joten menin juttelemaan Isontuvan jäätelötilan isännän kanssa, josko sieltä löytyisi korjaus- ja huoltorakennustöitä. Ja tokihan isolla maatilalla aina töitä riittää! Tila on kotikylällä työpaikkani naapurissa, niin ei tarvitse hukata aikaa työpaikalle siirtymisiin. 
Monipuolisia töitä on aina mukava tehdä ja oppia lisää tekniikoista. Kaikki rakentaminen tehdään eri maissa hiukan eri tavoin. Erityisesti puun työstäminen on tärkeä taito Suomessa työskennellessä. Portugalissa se ei ollut läheskään niin olennaista kuin muuraus- ja betonityöt, joten kaikki oppi tulee tarpeeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti