tiistai 6. elokuuta 2019

Wanhan renkituvan kunnostus 2019

Vanhaan renkitupaan ison arvorakennuksen sivusisäänkäynnin yhteydessä oli vuosikymmenten ajan kerääntynyt tavaraa, ja koko huone oli jäänyt käyttämättä. Se sijaitsee kuitenkin oivallisessa paikassa peräkäytävällä uudisrakennetun kylpyhuoneen vieressä, joten talon omistaja päätti ottaa sen hyötykäyttöön.


Ensin huone tyhjennettiin, ja tavaroiden alta paljastui tukeva lautalattia ja laudoitettua seinää. Kylpyhuoneen vastainen seinä oli jätetty pelkille viimeistelemättömille rakennuslevyille.
Omistaja valitsi levyseinälle talon tyyliin sopivan tapetin, ja pohjatöiden jälkeen laitoin sen paikoilleen. Lautapaneeliseinän maalasin valkoiseksi. 

Suurin työ oli lattian hionta. Siihen oli aikoinaan kertynyt valjasrasvaa, joka oli imeytynyt varsin syvälle puuhun. Irroittelin sitä pintakerroksesta sen verran, että lattiamaali saattoi ottaa kiinni. Laitoin myös uudet lattialistat.Lopputulos on tyylikäs ja talon henkeen sopiva. Vaaleat värit antavat valoisuutta, ja huoneessa voi nyt viihtyä vähän parempikin vieras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti