perjantai 9. elokuuta 2019

Saaristolaiskiinteistön maalaus 2019

Kesän puucee-projektin ohella maalasin saman kiinteistön jo huonoon kuntoon päässeen vanhan päärakennuksen kuntoon. Suojaus talven raakoja kelejä vastaan tehtiin Virtasen neljän öljyn maaleilla.
Cramo toimitti vuokratelineet paikalle, ja näin saatoin säästää aikaa hiontatöissä, joita hilseilevissä seinissä kyllä riitti. Varsinainen maalaus olikin sitten vaativan pohjatyön jälkeen nopeaa.Kallioreunamalle rakennettu talo tuotti vähän päänvaivaa telineasennuksessa, mutta lopulta sain telineet tukevasti paikoilleen ja hyvällä kiinnityksellä taloon.
Oveen oli valittu merellinen sininen sävy, joka sopiikin tosi hienosti perinteiseen punaiseen rakennukseen. Vanha pariovi oli kuitenkin ensin puhdistettava huolella.


Varsinainen suur-urakka oli ruutuikkunat, joista osassa ilmeni korjausta vaativia vahinkojakin. Laittelin ne kuntoon yksi kerrallaan perinnekitillä ja puuliima-sahanpuruseoksella, hioin hyvin ja maalasin valkoisella. Kokonaisuutena lopputulos on hoidettu ja perinteiseen saaristolaismaisemaan sopiva.
Kaiken kaikkiaan tämä oli mukava työkeikka, kun pääsin jokaisen päivän jälkeen rantasaunaan ja mereen huuhtomaan päivän pölyt yltäni. Vain yksi pieni punkki nappasi ihoon, mutta se poistettiin nopeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti