lauantai 24. lokakuuta 2015

Yksityiskiinteistön julkisivumaalaus Algarvessa 2011


Maalausurakointi yli 40ºC helteessä asettaa omat haasteensa materiaaleille ja työskentelytekniikalle. Nopeus ja tarkkuus on valttia. Työ on suunniteltava erittäin huolellisesti ja ajateltava valmiiksi vaihe vaiheelta. Toteutin tämän kohteen CIN-tuotteilla.
Algarven vuoristoseutujen ilmasto on vaativa maalatuille pinnoille. Yli 300 päivää vuodessa paahtava aurinko ja talvikausien rankkasateet syövät heikkolaatuiset maalipinnat jopa vuodessa rumiksi. Sienet, homeet ja levät valtaavat seinät nopeasti. Joissakin taloissa käytetäänkin edelleen jokakeväistä perinnekalkitusta. Moderni maaliteknologia antaa kuitenkin paremmat keinot kestävään rakennusten suojaukseen. Saatoin antaa viiden vuoden takuun maalaustyölleni. Toki tein perinnekalkituksiakin, jos näin toivottiin.


Huolellinen pintojen puhdistus aloittaa urakan 


Portugalissa jatkuvat pienet maanjäristykset tuottavat halkeamia betoniseiniin. Näiden vahinkojen korjaaminen kestävällä tavalla ennen maalausta on tärkeä työvaihe. Varsin usein myös kattotiilien liikkumat on syytä tarkistaa ennen varsinaiseen maalaustyöhön ryhtymistä. Tähän kohteeseen asennettiin myös alempi sadevesikouru. Vuoristokylien maalari ei vain maalaa, vaan myös korjaa, huoltaa ja tarvittaessa vaikka rakentaa.


Levänpoistoa kattotiilien reunasta


Julkisivu käsiteltiin levänesto- ja homesuoja-aineilla ennen pohjamaalausta. Kiinteistön omistaja toivoi tehosteeksi auringon lämmintä sävyä muuten kokovalkoiseen taloonsa. Värikartalta löytyi hyvin myös naapuritalon sävyihin sopiva väri. Kylänraitin yhtenäinen ilme näyttää mukavalta.Valmis julkisivu kestää katseita ja Algarven säätiloja.


Julkisivun tarkastelukulma alhaalta ylöspäin.
Yläkerran ikkunasyvennysten tehostemaalaus tuo ilmettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti